Krepin kalori değeri hakkında merak ettiklerimi paylaşmak istiyorum. Sade bir krepin kalori değeri 70-100 kcal arasında değişirken, eklenen malzemelere göre bu değerin 200-400 kcal'ye kadar çıkabileceğini öğrenmek beni düşündürdü. Kendi yaptığım kreplerde genelde şeker ve krema kullanıyorum, acaba bu durum sağlığımı nasıl etkiliyor? Ayrıca, tam buğday unu kullanmanın besin değerini arttırdığını belirtmişsiniz, bu gerçekten daha sağlıklı bir seçenek olabilir mi? Porsiyon kontrolü konusunda daha dikkatli olmalıyım gibi hissediyorum, sizce bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?
Krepin kalori değeri hakkında merak ettiklerimi paylaşmak istiyorum. Sade bir krepin kalori değeri 70-100 kcal arasında değişirken, eklenen malzemelere göre bu değerin 200-400 kcal'ye kadar çıkabileceğini öğrenmek beni düşündürdü. Kendi yaptığım kreplerde genelde şeker ve krema kullanıyorum, acaba bu durum sağlığımı nasıl etkiliyor? Ayrıca, tam buğday unu kullanmanın besin değerini arttırdığını belirtmişsiniz, bu gerçekten daha sağlıklı bir seçenek olabilir mi? Porsiyon kontrolü konusunda daha dikkatli olmalıyım gibi hissediyorum, sizce bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?
Cevap yaz