Greçka'nın kalori içeriğiyle ilgili olarak kafamda bir soru var. 100 gram pişirilmeden önce 343 kalori, pişirildikten sonra ise 92 kalori olduğunu belirtmişsiniz. Bu durumda, greçka pişirildiğinde kalorinin bu kadar düşmesi, su ile şişmesiyle mi alakalı? Pişirme işlemi sırasında besin değerleri açısından ne gibi değişiklikler yaşanıyor? Ayrıca, bu kadar düşük kalori içeriğiyle sağlıklı bir alternatif olarak nasıl kullanılabilir?
Greçka'nın kalori içeriğiyle ilgili olarak kafamda bir soru var. 100 gram pişirilmeden önce 343 kalori, pişirildikten sonra ise 92 kalori olduğunu belirtmişsiniz. Bu durumda, greçka pişirildiğinde kalorinin bu kadar düşmesi, su ile şişmesiyle mi alakalı? Pişirme işlemi sırasında besin değerleri açısından ne gibi değişiklikler yaşanıyor? Ayrıca, bu kadar düşük kalori içeriğiyle sağlıklı bir alternatif olarak nasıl kullanılabilir?
Cevap yaz